Een geïmporteerde auto kopen doe je zo!

Een auto importeren is vaak een hele klus. Zorg daar dat onder andere de BPM berekenen en zaken zoals de keuring bij de RDW duidelijk zijn. Daarnaast zal je ervoor moeten zorgen dat de auto zelf ook in de beste staat mogelijk is. De volgende tips zullen je helpen bij dit proces.

 Eigenaar en prijs

Het kopen van een auto kan een spannende en gecompliceerde ervaring zijn, vooral als je een gebruikte auto koopt, zult je veel vragen hebben die beantwoord moeten worden, het is daarom het beste om wat onderzoek te doen voordat je naar de dealers gaat. Je moet namelijk overwegen welk merk en model jouw voorkeur heeft en of het past bij jouw levensstijl en jouw dagelijkse behoeften. Je zult ook moeten bevestigen dat de auto geen bestaande problemen heeft die in de toekomst een probleem zullen worden. Om jouw leven gemakkelijker te maken, hebben we een goed onderzochte en handige checklist opgesteld waarmee je rekening kunt houden bij het kopen van een gebruikte auto.

Wat weet je over de eigenaar?

Bevestiging dat je het voertuig van de echte eigenaar koopt, kan de belangrijkste stap zijn bij het kopen van een gebruikte auto. Als je een gestolen voertuig koopt, kan het niet alleen worden teruggenomen door de politie en naar je geld kun je zwaaien.

Identificeer de koper

Kom zo veel mogelijk te weten over de persoon van wie je de aankoop doet om te zien of er iets mis lijkt te zijn. Controleer de volledige naam, het vaste adres, de werkgever en het telefoonnummer. Met die informatie kun je de regio en het eigendom controleren om er zeker van te zijn dat ze overeenkomen.

Beoordeel de prijs

Elke deal die “te mooi om waar te zijn” lijkt te zijn is dat hoogstwaarschijnlijk ook. Als het voertuig erg onder de maat lijkt, moet je er automatisch van uitgaan dat er iets niet klopt. Dat betekent niet noodzakelijk dat het voertuig is gestolen, maar het is zeer waarschijnlijk dat de verkoper iets verbergt. Als je twijfelt over de situatie, kun je het beste gewoon verder gaan en het risico vermijden.

Conditie van het voertuig

Laten we eerlijk zijn niemand wilt een slechte auto kopen. Een paar manieren om te ontdekken of de auto in de toekomstige problemen zal hebben, is door te zoeken of een voertuig schade heeft opgelopen door een ongeluk, verwaarlozing of door de krachten van moeder natuur. Een eerlijke verkoper zal deze informatie verstrekken, maar in het geval dat ze dat niet doen, zijn er een paar dingen waar je op kunt letten voordat je besluit om te kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × twee =