De voordelen die een leaseauto je biedt

Je bent wellicht op zoek naar een nieuwe auto maar twijfelt over hoe je deze wil gaan financieren. Er zijn tegenwoordig meerdere opties om een auto te kunnen financieren dus het is logisch dat je je afvraagt wat het beste is. Steeds meer mensen kiezen ook privé voor een leaseauto. Je overweegt ook te gaan leasen, misschien wel een Volvo financial lease. Een leaseauto heeft een paar voordelen die voor jou misschien interessant kunnen zijn. Je leest hier dan ook de belangrijkste redenen om voor een leaseauto te kiezen ten opzichte van het kopen van een nieuwe auto met spaargeld.

Geen of bijna geen spaargeld nodig

Wanneer je een auto wil gaan kopen heb je hier vaak genoeg spaargeld voor nodig. Een auto kopen is een grote uitgave waarbij je dan in een keer heel veel geld moet betalen. Het grootste voordeel van een auto leasen is dat je vrijwel geen spaargeld nodig hebt. Bij het opstellen van het leaseplan kun je er dan ook zelfs voor kiezen om geen aanbetaling of slottermijn op te nemen in de lease. Zo komen we ook aan bij het tweede grote voordeel, het vaste maandbedrag. Je hebt dus enerzijds geen spaargeld nodig, je betaalt immers gewoon elke maand een vast bedrag. Dit vaste maandbedrag heeft natuurlijk ook het grote voordeel dat je altijd weet wat je kosten zijn. Onderhoud en reparaties zitten hier (bijna) altijd bij in dus je komt nooit voor onverwachte kosten te staan.

chrome Volvo emblem

Rijden in een gloednieuwe auto

Met een leaseauto kun je natuurlijk ook rijden in een gloednieuwe auto zonder hiervoor te sparen. Wil je een nieuwe auto kopen dan zal dit vaak erg duur zijn en zul je hiervoor heel veel spaargeld nodig hebben. Bij een autolease rij je voor een vast maandbedrag meteen in een spiksplinternieuwe auto. Dit vinden veel mensen een groot voordeel, voor veel mensen zou een nieuwe auto anders niet mogelijk en te betalen zijn. Het laatste voordeel is dat je na de leaseperiode de auto gemakkelijk weer kunt inleveren, zo heb je geen gedoe met verkopen en inruilwaardes.