Hoe pimp je de binnenkant van je auto?

Je hebt een tweedehands auto gekocht of bent wel toe aan een andere look aan de binnenkant van de auto, maar hoe doe je dat precies? Het vervangen van de autobekleding is niet goedkoop, zeker niet als je voor leren bekleding gaat. Toch zijn er een aantal dingen die je kunt doen om de binnenkant van je auto te ordenen en te pimpen voor elk budget. Lees snel verder voor onze tips. 

Gooi afval weg en haal onnodige spullen uit je auto

De allereerste tip doet eigenlijk al veel met de binnenkant van je auto. Ruim je troep eens op! Veel mensen laten van alles slingeren in de auto van lege blikjes of zakjes tot aan kledingstukken. Zorg ervoor dat je alle afval – ja, dus ook de afval in het dashboardkastje – weggooit en alle onnodige spullen zoals kleding of ijskrabbers uit je auto haalt. Je zult zien dat alleen het uitruimen van je auto al voor een betere look zorgt. Zorg er ook voor dat je je auto met een stofzuiger uitzuigt, zodat al het vuil en zand uit je auto is. 

Ga voor andere matten

Zitten er hardnekkige vlekken in je automatten of zijn ze heel erg versleten? Ga dan voor een nieuwe matten set. Er zijn vele varianten! Schone en nieuwe automatten geven je auto niet alleen een frisse look, maar beschermen je auto tegen vlekken en modder. 

Dashboard styling

De dashkit van een gebruikte of een wat oudere auto is niet altijd in de beste staat. Het meestal het eerste deel van het interieur van de auto dat beschadigd is. Ga dus op zoek naar een nieuw en hipper exemplaar, dit doet erg veel met de look van je auto. Bepaal zelf de kleuren, materialen en functies! Zo maak je je auto ook een stuk persoonlijker. 

Auto bekleding

Het veranderen van de bekleding van de auto doet ook erg veel met de looks van je auto. Een goedkoper alternatief voor het vervangen van de autobekleding is het kopen van covers, die je over je stoelen heen kunt doen. 

Wees creatief

Wees bij het pimpen van de binnenkant van je auto creatief. Je kunt als je zin hebt in een DIY zelf aan de slag met bijvoorbeeld gebruikte pallets, om een goed krat voor in de achterbak van je auto te maken om alle spullen netjes in op te bergen, zoals een dekentje, de gevarendriehoek en boodschappentassen. Daarnaast kun je bijvoorbeeld een bakje maken voor in je dashboard! Genoeg mogelijkheden dus!