Leuke beroepen waar je nog niet aan gedacht hebt; rijinstructeur worden

De keuze is reuze, maar er zijn heel wat beroepen die zomaar vergeten worden en dat terwijl het soms zo leuk is om te doen. Zoals bijvoorbeeld rijinstructeur worden. Dat is niet voor iedereen weggelegd, maar als het leuk vindt om veel te autorijden, kan dit best een beroep voor jou zijn. Een rijinstructeur is meestal sociaal, houdt ook van lesgeven en heeft een passie voor de weg. Wanneer je het geen probleem vindt om lang in de auto te zitten en het leuk vindt om met veel verschillende mensen te werken is dit echt iets voor jou.

Je kan dit beroep natuurlijk ook nog verder uitbreiden. Wie zegt dat het bij rijinstructeur worden moet blijven? Of bij de auto? Je kan ook motorrijles gaan geven. Je verder specialiseren tot docent slipcursus of zelfs tot examinator. Rijinstructeur worden is leuk en heeft ook nog meerdere doorgroeimogelijkheden. Neem eens een kijkje bij verschillende rijscholen en kijk of dit beroep iets voor jou is. 

Hoe kun je rijinstructeur worden?

Iedereen die een auto of motor wil besturen zal een rijbewijs moeten halen, je kunt je voorstellen dat deze markt enorm is. Jaarlijks komen er weer nieuwe leerlingen bij. Het grootste deel van de opleiding tot rijinstructeur zal bestaan uit het leren lesgeven. Er vanuit gaande uiteraard dat je zelf je rijbewijs al hebt en een goede automobilist bent. Want hoe breng je die kennis goed over? Rijinstructeur worden zal bestaan uit het bewust leren autorijden en deze kennis overbrengen op beginners die met succes willen slagen voor hun rijexamen. Er is een ernstig tekort aan gekwalificeerde rijinstructeurs in het hele land. Dit betekent dat het CBR de eisen voor het rijbewijs omhoog gaat gooien. Degenen die professionele rijinstructeurs willen worden, kunnen daarom rekenen op werk genoeg maar ook een hogere kwaliteitsstandaard.

Je hoeft niet eigen baas te zijn

Hoewel veel mensen die rijinstructeur willen worden dit doen om zelfstandig te werken, hoeft dit niet. Je kunt zelfstandig werken, in loondienst of als franchiser aan de slag. Met een franchise maak je veel kans om snel veel klanten te hebben. Het bedrijf met de naamsbekendheid bestaat namelijk al. Rij-instructeur worden is een uitstekende manier om een inkomen te verdienen terwijl je fulltime of deeltijd werkt. Je kunt jouw schema afstemmen op je gezin en je verantwoordelijkheden thuis. De vrijheid die een baan als rijinstructeur biedt is voor veel mensen een reden om te kiezen voor rijinstructeur worden. Dus als je op zoek bent naar een snelle manier om met een laag risico een inkomen te verdienen, dan is dit misschien precies wat je zoekt.

Hoe pak je het aan?

De meeste rijscholen zullen van potentiële rijinstructeur-kandidaten eisen dat ze een aantal tests afleggen om er zeker van te zijn dat ze voldoen aan de minimale opleidingseisen. In de meeste gevallen vereisen deze tests echter slechts een paar uur training. Daarom hoef je geen uren te investeren om erachter te komen of jij rijinstructeur worden. Denk je er al een tijdje over? Wacht dan niet langer en start met een opleiding tot rijinstructeur. Kijk snel op Firstt.nl!