Wat heb ik nodig om een auto te huren?

Om een auto te huren moet je aan diverse voorwaarden voldoen. Het belangrijkste is het bezitten van minimaal rijbewijs B. Het verschilt per autoverhuur welke extra voorwaarden hierbij komen kijken. Zo kan een verhuurpartij een eis stellen dat je minimaal een aantal jaar rijervaring hebt of dat je bijvoorbeeld minimaal 25 jaar oud moet zijn. Daarnaast is het een goede zaak om te letten op de servicekwaliteit van verhuurpartijen. Ga altijd in zee met een betrouwbaar en goed beoordeelde verhuurpartij zoals van ‘t Hart autoverhuur in Rotterdam.

Mag ik een auto huren?

Zodra je een rijbewijs hebt is niet altijd vanzelfsprekend dat je ook gelijk een auto kan huren. De meeste verhuurpartijen eisen dat je minstens 1 a 2 jaar rijervaring hebt. Mocht je in een groep reizen, dan is het aan te raden om de ervaren rijders een auto te laten boeken. Sommige verhuurpartijen maken een uitzondering, let daarbij wel op dat dit vaak gepaard gaat met een hogere borgsom. Dit reglement kan ook per land verschillen. Zo kan je bijvoorbeeld in de Verenigde Staten altijd een auto huren met een rijbewijs.

Let op de reglementen

De meeste reglementen zijn gekoppeld aan een leeftijd. Zo kan er een minimumleeftijd van 21 of 25 gehanteerd worden in combinatie met een aantal jaar rijervaring. Ben je niet ouder dan 25? Maar wel al 4 jaar je rijbewijs? Dan zul je vaak alsnog een hogere borgsom of een extra toeslag betalen. Zo proberen verhuurpartijen zichzelf in te dekken tegen onervaren rijgedrag.

Heb ik een creditcard nog om een auto te huren?

Bij veel autoverhuurpartijen moet de borgsom met de creditcard betaald worden. De eigenaar van de creditcard moet ook de rijder in kwestie zijn. Een auto huren zonder creditcard is zeker niet altijd onmogelijk, maar kan bij sommige partijen dus wel een stuk lastiger zijn. Let ook hierop dat je mogelijk duurder uit bent.

Persoonlijke gegevens meenemen

Wanneer je een auto gaat huren, dan moet je natuurlijk je rijbewijs meenemen en daarnaast nog een ID kaart of een paspoort. Daarnaast vragen ze ook een bewijs waar je op dit moment woonachtig bent. Denk bijvoorbeeld aan een postbrief of factuur waar je adres op staat. Vergeet dit dus niet om als bewijsstuk mee te nemen zodra je de auto gaat ophalen.