BMW X5 4.4I EXECUTIVE uit Duitsland import rapport

Ik zag laatst op RTL nieuws dat steeds meer Nederlands een auto aankopen in het buitenland in plaats van in eigen land. Het verbaasde me eerst, tot ik me er verder in ging verdiepen. Het kan toch niet zo zijn dat er duizenden mensen bij wijze in de sloot springen, je gaat toch geen extra moeite doen om een auto uit een ander land binnen te halen als er geen noemenswaardige voordelen vallen te behalen?

Tijd om de voordelen te onderzoeken. Nou ik heb uren, misschien wel dagen onderzoek gedaan. Om jullie eenzelfde moeite te besparen. Zal ik het bij deze opsommen.

1. Auto over de grens goedkoper. In dermate zin dat zelfs met alle moete, alle rompslomp en kosten die je in Nederland niet zou hebben nog steeds duizenden Euro’s beter af bent.

2. De auto’s met name in Duitsland zijn royaler uitgevoerd dan in Nederland. Je krijgt meer extra’s meer franjes.

3. Beschikbaarheid. Door je grenzen te verleggen boor je een grotere markt aan en obscure auto’s en oldtimers heb je meer kans te vinden wanneer je het speelveld vergroot.

Bij deze dan ook even de voornaamste bron waar ik deze bevindingen op baseer:

– bron 1: https://easyimport.nl/auto-importeren-duitsland/

Verder dan de BPM daar kun je meerdere berekeningen plegen. Ook daar zul je weer dagen in moeten verdiepen wil je het meeste geld besparen.

Gelukkig vond ik onderstaande dienst, waarbij een insider specifiek voor jou situatie gaat bekijken hoe het meest geld te besparen. Had ik al verteld dat dit geheel kosteloos en vrijblijvend is?

– bron 2: https://easyimport.nl/bpm-berekenen-aangifte/

Niets te verliezen dus. Als de huidige trends in de automarkt zo doorgaan voorspel ik dat in 2020 het merendeel van de Nederlanders over de grens koopt. Dit zal een bittere pil zijn voor de Nederlandse autoverkopers, maar uit huidige kabinet plannen kan ik niet opmaken dat deze situatie gaat verbeteren voor hen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 − zeven =